top of page
  • Forfatters billedeTine Frisk

GODT FOR DIG OG FOR DIT INDEKLIMA!

Opdateret: 14. nov. 2022

At bo sammen med planter kan være berigende, i hvert fald i den visuelle form. Men ved du også hvilke andre gode ting, planter gør for dig og dit hjem?


Du har sikkert hørt at planter i hjemmet, forbedrer dit indeklima. Men hvordan?


Planter er levende væsener med særlige evner!

De producerer ilt og renser luften for forurenende stoffer. Planterne neutralisere dem og omdanner dem til ilt. Jo større planter og jo bedre og hurtigere de vokser, jo bedre renser de luften. Planter der får lys nok og dermed størst mulig fotosyntese er hurtigere til at omdanne Co2 til ilt og vand.


Selvom man ikke lige tænker over det er der giftstoffer overalt i luften omkring os. Det kan være fra møbler, mados, plast, lim og andre lignende ting som vi beskæftiger os med i hjemmet, eller organiske forbindelser som hudceller og prutter. Så lyder det ikke meget rart med en plante eller 2 der afhjælper det problem?


Flere ting på positivlisten kan nævnes;

- Planter giver større luftfugtighed. Dette er særlig gavnligt om vinteren hvor luften indenfor kan blive meget tør. Et for tørt indeklima, udtørrer nemlig dine slimhinder og din hud.


- De absorberer støv! Bladene suger støvet i dit hjem til sig via elektromagnetisme. Det mindsker dit behov for rengøring og lider du samtidigt af støvallergi, vil planter være ekstra gavnlige for dig!


Planter er alene ikke bare dekorative, men de kan ligefrem være med til at forbedre dit helbred. Planter har længe været en kendt del af medicinal og hudpleje produkter, hvor deres fysiske form, kan udvikle mirakler. Men de besidder også mange gavnlige egenskaber som påvirker vores psyke i positiv retning.


EKSEMPLER

- Reducerer stress. Planterne har en afslappende effekt, og får dig til at føle dig rolig og godt tilpas.


- Mindsker allergi. Planterne øger luftfugtigheden og reducerer derved nogle former for allergi.


- Giver dig bedre koncentrationsevne. Idet planten renser luften omkring dig, får du renere ilt til din hjerne.


- Reducerer støj niveauet - Planterne absorberer lyd, og fungerer især godt til at holde trafik støj væk.


- Planter gør dig glad. Det visuelle i planten kan betragtes som kunst, og påvirker vores sanser i positiv retning.

 

Alle planter er gode for sjælen, men her er et par eksempler, på dem der hurtigst optager Co2 og renser luften:


- Stuebirk

- Aloe vera

- Kaktus

- Guldranke

- Bajonetplante

- Efeu

- Bregne

- Væddeløber

- Syngonium


Planter er smukke og vidunderlige og så strækker deres evner langt udover det æstetiske. Så hvis du ikke allerede er omgivet af grønne venner, er det så ikke på tide at komme igang?

 

#stueplanter # Indeklima #godtforhelbredet #stressreducerende #luftrensende #godtforsjælen #godtindeklima #planterihjemmet #joflerejobedre #fotosyntese

87 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

KAKTUS

FITTONIA

bottom of page