top of page
  • Forfatters billedeTine Frisk

HJERTERANKE

Opdateret: 14. nov. 2022

Hjerteranken eller hjerter på snor som den også kaldes, er en fin lille feminin plante, med små hjerteformede blade siddende på helt tynde stængler som kan blive flere meter lange.

Jeg er personligt helt vild med disse fine grønne blade med hvid marmorering, der lystigt vokser udover pottekanten. Dens mere eksotiske navn er Ceropegia Woodii - Jeg foretrækker "Hjerter på snor" :)


Den fås i forskellige varierede farver, men det kan oftest være svært at få fat i de mere brogede versioner. De står i hvert fald på ønskelisten hos mig.


Planten kan blomstre hele året rundt, dog ses det oftest om sommeren og i det tidlige efterår.

 

PASNING

Hjerteranken stiller ikke store krav til pasning og kan klare sig under de fleste

forhold. Den kan både tåle fuld sol samt halvskygge. Dog skal du passe på med at vande for meget. Planten tåler udtørring imellem hver vanding, og vil allerhelst vandes nedefra med godt dræn i potten.


Jo lysere planten er placeret, des mere vand kræver den. Du vil kunne se dens blade krølle let når den er tørstig. Jeg vander mine ca. en gang om ugen, og justerer mængden efter sommer/vintertid.


 

FORMERING

Planten er nem at formere. Den sætter nemlig selv små hvide yngleknolde, imellem dens blade, så du kan så som frø. Alternativt kan du probagere den ved at sætte stænglerne i vand, eller lade bladstilkene stå i let fugtig jord, hvorefter den vil sætte nye skud.


Syntes du at planten bliver for ranglet i toppen, kan du altid smide knoldene op til moderplanten for at gøre den mere fyldig og busket.

 

Som sagt er jeg helt vild med denne plante ( Ingen undtagelse).

Få den op i højden og nyde dens lange stængler vokse ned fra loftet.

Eller sæt den på et bord eller en reol hvor den kan skabe lidt eksotisk stemning, ved at vokse vildt fra kanten.


BONUS INFO:

Planten har sit ophav i Sydafrika og lever vildt i naturen der.
252 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

KAKTUS

FITTONIA

bottom of page