top of page
  • Forfatters billedeTine Frisk

TAG NATUREN MED INDENFOR

Planter er dekorative og skaber liv og stemning i hjemmet. De er perfekte til at udfylde de tomme pladser, og kan udover at rense luften, reducere stress og allergi, udløse glædesendorfiner via deres smukke og unikke ydre. Der er kun gode grunde til at omgive sig med planter, hvad end du ønsker jungle stemning eller en mere minimalistisk udsmykning.


Er du som mig planteentusiast og kan ikke få nok af det grønne, eller ønsker du blot at have et par enkelte nemme planter i hjemmet, er der mange måder at indrette dit hjem med planter på. Når jeg skal indrette med planter, er min første regel altid, at få placeret planterne rigtigt i forhold til deres behov i form af lys, luftfugtighed osv.

Jeg kigger på de tomme pladser og vælger derefter en plante der passer til forholdende, eller også forelsker jeg mig i en plante, læser om dens trivsel og

vælger placering derefter. Planter ser bare bedst ud når de har det godt!

 

BADEVÆRELSE

Et badeværelse kan nemt blive koldt og klinisk. Skab lidt hyggeligere stemning, ved at tilføje et par planter.

Planter der lever i høj luftfugtighed som fx. bregner, calatheaer og Orkideer vil trives godt på et badeværelse, så længe der er lys nok.

Det er typisk de tropiske planter der trives godt ved høj luftfugtighed, så prøv dig frem. Har du plads, vil en stor palme på badeværelset være utrolig dekorativ og skabe en lækker tropisk stemning.KØKKEN

Giv arbejdsrummet mere atmosfære med grønne planter. Brug vinduer, og hylder og fyld de tomme pladser ud. Du kan også have en enkelt hængeplante eller to. Brug gerne spiselige planter som kløvere eller krydderurter, de er ikke alene dekorative, men kan også bruges som en lækker tilføjelse i madlavningen.


SOVEVÆRELSE

En særlig god grund til at fylde soveværelset med planter, er den luftrensende effekt de har på rummet. Skab et dejligt indeklima der hvor du sover, og nyd samtidigt effekten af den stressreducerende effekt planterne har på dig.


STUE

Skab den stemning du ønsker i dine opholdsrum. Der er masser af muligheder, for at skabe lige det udtryk og stil der er dig. Brug hylder, borde, gulve og skab hyggekroge med enkelte eller flere planter samlet.

Gør bogreolen mere indbydende, og fyld den ud med planter, det er særlig dekorativt med slyngplanter der hænger ud over hyldens kant.

 

Planter spiller en stor rolle i den aktuelle boligindretning, og uanset din indretningsstil, går du ikke galt i byen med at investere i planter. Uanset hvordan du ønsker at bo, vil planternes udsmykning skabe en dejlig atmosfære og hyggestemning.


MINIMALISTISK

Bor du minimalistisk indrettet med dæmpede farve nuancer kan du med fordel nøjes med enkelte, store planter. Store planter i lyse grønne farver giver en god kontrast til resten af indretningen.

Sæt enkelte planter på den midterste plads ved vinduet for at skabe rene og symmetriske linjer.
MODERAT

Ønsker du at have mange planter, men stadig have det enkelt og simpelt, kan du nøjes med at bruge vinduespartier og style med, et par gulvplanter. Jeg syntes det kan være utroligt fint at sætte flere planter på række, eller i små grupper. På den måde bliver pasningen samtidigt lettere, da du kun skal vande enkelte steder.


JUNGLESTEMNING


Du kan sådan set placere planter overalt, og kun fantasien sætter grænser, hvis du vil bo med masser af grønt. Mangel på plads er ikke et issue, men en kreativ udfordring.

Hæng fx. dine planter op i loftet. At få planter op i højden skaber gode jungle vibes, og giver mere plads på overflader. Hæng gerne flere sammen og i forskellige højder, der giver følelsen af at være i naturen.


Saml dine planter i små grupper, det giver et dejligt grønt udtryk, og der er plads til flere hvis du stuver dem sammen. Samtidigt er det godt for planterne, da de hjælper hinanden med at holde på luftfugtighed. 


24 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

KAKTUS

bottom of page